Blue Energy Concepts richt zich op economisch haalbare duurzame energie projecten die, naast elektriciteit tegen lage kosten, aanvullende en duurzame voordelen opleveren voor de omgeving.

Dit varieert van kleine projecten op zeer afgelegen locaties (bijvoorbeeld voor een gezondheidspost), middelgrote projecten met betrokkenheid van omwonenden (bijvoorbeeld ter vervanging van dieselpompen van een irrigatie of drinkwater systeem, of in bestaande bruggen, stuwen en sluizen), tot grote projecten (bijvoorbeeld de verbinding van een eiland met het vaste land via een energiedijk of het elektrificeren van bestaande water structuren). Vaak hebben projecten betrekking op het herstel van bestaande installaties met verouderde technologie om de negatieve effecten voor mens en milieu op te heffen.

Wij hechten aan een goede inpassing in de omgeving en hebben oog voor de harmonieuze combinatie van People-Planet-Prosperity.

Blue Energy Concepts is gespecialiseerd in dienstverlening op het gebied van waterkracht technieken, projectontwikkeling en implementatie. Deze diensten omvatten onder andere:

– inventarisaties, haalbaarheidsanalyses en onderzoeken op locatie

– technisch ontwerp, optimalisatie m.b.v. parametrische modellen en Computational Fluid Dynamics analyses

– financiële analyses, planning, projectvoorbereiding en implementatie